Marhapofa perzsa bulgurral

2016.02.05

Valamelyik nap kitavaszodott, ezért a szokásos bemegyek az irodába helyett csavarogni mentem. A Klauzál Csarnokban van egy jó hentes, tőlük veszem a marhát, bárányt. Volt pofájuk, vettem. Meg libazsírt, meg egy palack rendes vörösbort. Ázsia boltba is benéztem, feltankoltam.  A pofákat besóztam és három napig hagytam a hűtőben, papírba csomagolva érni. (A hűtöm van megérve egy leolvasztásra, a fenti rész pont kábé nulla fokot tud hozni. Érlelésre jó mondjuk.) 

A három nap leteltével egy kissé mélyült a hús színe. Megmostam, leszárítottam, feldaraboltam 6x6-os kockákra. Só, bors. Kis zsírt hevítettem és rövid ideig egyik oldalukat lesütöttem. Aztán annyi zsírt adtam hozzá, hogy majdnem ellepje. Mehetett rá a vörösbor, és a fedő. 2, 2,5 óra alatt kész is lett. Fűszernek adtam hozzá babérlevelet, gyömbért, és fokhagymát. A hús omlósra készült. A köret bulgur, perzsa fűszerkeverék (Ázsia bolt), egy egész póréhagyma, 1-1 csokor menta és petrezselyem, só, bors. ( Só helyett szójaszószt használtam, finomabb az úgy.)

Cmkk:
lassú
,
fűszeres
,
menta
,
KofaNEWS
Vissza
Találj meg minket Facebook-on
Gallicoop
Hunyadi piac
Kofa NEWS
KofaNEWS
MB.alemitta
Szimpla Háztáji
avokádó
batata
brokkoli
bulgur
csicsóka
csirke
csípős
desszert
dip
diétás
egyszerű
előétel
fűszerek
fűszeres
gazdaságos
gluténmentes
gomba
gyors
gyömbér
hajdina
hal
halas
hummus
házi
krém
kínai
köles
köret
laktózmentes
lassú
lepény
leves
menta
mentes
máj
nyelv
padlizsán
paradicsom
pulyka
pástétom
pörkölt
ragu
rakott
reggeli
rizottó
saláta
savanyú
spárga
szilva
szív
tavaszi
tejesek
thai
tojás
tönköly
török
vega
zúza
édes