Juhtúrós rakott kel - bulgur

2013.03.27


Juhtúrós rakott kel bulgurral

15 dkg bulgur

1 közepes fej kelkáposzta

10-10 dkg juhtúró és orda, vagy túró

2 tojás

1 vöröshagyma

só, bors


A bulgurt átmosni szitán, majd egy bögre forró vízzel leönteni, lefedni 20 percre. A kelt tisztít, felvág és forró, sós vízben (én szójaszószt öntök bele só helyett) 15 percig főz. A hagymát olajon dinsztel, sóz és a bulgurt hozzáad, ha maradt alatta víz sem baj, azzal tovább főz a hagymával, míg el nem párolog. A túrókat villával feltör, összekever, hozzá a két, felvert tojást, borsot. A megpuhult kelt leszűr, bulgurt ellenőriz, kész-e. Egy kis tepsit kivajaz, morzsával vagy liszttel megszór. Első réteg a kel, rá a bulgur, jön a túró, megint kel végül a maradék túró. Sütőben 180 fokon pirulásig süt.

A hagymás paradicsom salátát én szója szósszal sózom, úgy finomabb.

Címkék:
bulgur
,
rakott
,
vega
Vissza
Találj meg minket Facebook-on
Gallicoop
Hunyadi piac
Kofa NEWS
KofaNEWS
MB.alemitta
Szimpla Háztáji
avokádó
batata
brokkoli
bulgur
csicsóka
csirke
csípős
desszert
dip
diétás
egyszerű
előétel
fűszerek
fűszeres
gazdaságos
gluténmentes
gomba
gyors
gyömbér
hajdina
hal
halas
hummus
házi
krém
kínai
köles
köret
laktózmentes
lassú
lepény
leves
menta
mentes
máj
nyelv
padlizsán
paradicsom
pulyka
pástétom
pörkölt
ragu
rakott
reggeli
rizottó
saláta
savanyú
spárga
szilva
szív
tavaszi
tejesek
thai
tojás
tönköly
török
vega
zúza
édes