Harcsapofa kecskesajttal
2014.10.27
Örömmel láttam, hogy a Hunyadi téri halas pultja, kÃnálata szépül, gyarapodik. Az pedig megnyugtató, hogy egy szusszra bevásárlok magamnak, meg a Malvinnak. A teknÅ‘sbékám tél elÅ‘tt még hajlandó táplálkozni, addig tömöm mÃg hagyja. Az Å‘slény pontyot kapott, én harcsapofát. A hal bitang nagy lehetett, mert a feje alig fért be a pultba, abból bányászta ki a férfitenyérnyi fehér, "szÃnhús" pofát a rokonszenves halas. A fickó pár hónapja gondozza a halodát, hamarosan elbeszélgetek vele...Â
Ezúttal a mentes övezetben bolyongok, ahol se laktóz, se glutén nem borzolja a gyomrot. A Szimpla piacon vasárnap összeakadt a tekintetünk a Marika tésztáját árusÃtó lánnyal. Mostanság nem vásároltam tÅ‘le, mert kerülöm a fehér lisztet, pláne a cukrokat. Vagyunk ezzel sokan, ennek köszönhetÅ‘, hogy Marikáék is kidolgoztak egy gluténmentes tésztát barna rizs- és hajdinalisztbÅ‘l. Kicsit tovább kell fÅ‘zni mint a hagyományos száraztésztákat, a harapása is eltér a megszokottól, nekem kifejezetten tetszik. A harcsapofát megcsaptam egy kis laktózmentes tejszÃnes alapba olvasztott kecskesajttal.
Nagyon óvatosan kell fogyasztani! Újfent szembesültem személyiségen olykor felszÃnre törÅ‘ gyengéjével: ez a falánkság. Upsz.
Amim kell hozzá:
40 dkg harcsapofa
15 dkg kakukkfüves kecskesajt (érlelt, ne gomolya)
3 dl laktózmentes tejszÃn
egy arasz póréhagyma
20 dkg Marika tésztája, gluténmentes szélesmetélt
olajÂ
só, fehér bors
A halat kockára vágom, a tésztát sós vÃzben megfÅ‘zöm. A halat enyhéz sósom, borsozom és hajdinalisztbe forgatom, szitán leveregetem a felesleget. Forró olajban néhány perc alatt elkészül. A habtejszÃnt óvatosan melegÃtem, majd belereszelem a kecskesajtot. Ha kell sózom, fűszerezem. A póréhagymát félbe, majd csÃkokra vágom, kevés vÃzben megpárolom, pár csepp citromlével ÃzesÃtem.Â
Címkék:
Hunyadi piac
,
Szimpla Háztáji
,
KofaNEWS
,
hal
,
halas
,
mentes