Harcsapofa kecskesajttal

2014.10.27

Örömmel láttam, hogy a Hunyadi téri halas pultja, kínálata szépül, gyarapodik. Az pedig megnyugtató, hogy egy szusszra bevásárlok magamnak, meg a Malvinnak. A teknősbékám tél előtt még hajlandó táplálkozni, addig tömöm míg hagyja. Az őslény pontyot kapott, én harcsapofát. A hal bitang nagy lehetett, mert a feje alig fért be a pultba, abból bányászta ki a férfitenyérnyi fehér, "színhús" pofát a rokonszenves halas. A fickó pár hónapja gondozza a halodát, hamarosan elbeszélgetek vele... 

Ezúttal a mentes övezetben bolyongok, ahol se laktóz, se glutén nem borzolja a gyomrot. A Szimpla piacon vasárnap összeakadt a tekintetünk a Marika tésztáját árusító lánnyal. Mostanság nem vásároltam tőle, mert kerülöm a fehér lisztet, pláne a cukrokat. Vagyunk ezzel sokan, ennek köszönhető, hogy Marikáék is kidolgoztak egy gluténmentes tésztát barna rizs- és hajdinalisztből. Kicsit tovább kell főzni mint a hagyományos száraztésztákat, a harapása is eltér a megszokottól, nekem kifejezetten tetszik. A harcsapofát megcsaptam egy kis laktózmentes tejszínes alapba olvasztott kecskesajttal.

Nagyon óvatosan kell fogyasztani! Újfent szembesültem személyiségen olykor felszínre törő gyengéjével: ez a falánkság. Upsz.


Amim kell hozzá:

40 dkg harcsapofa

15 dkg kakukkfüves kecskesajt (érlelt, ne gomolya)

3 dl laktózmentes tejszín

egy arasz póréhagyma

20 dkg Marika tésztája, gluténmentes szélesmetélt

olaj 

só, fehér bors

A halat kockára vágom, a tésztát sós vízben megfőzöm. A halat enyhéz sósom, borsozom és hajdinalisztbe forgatom, szitán leveregetem a felesleget. Forró olajban néhány perc alatt elkészül. A habtejszínt óvatosan melegítem, majd belereszelem a kecskesajtot. Ha kell sózom, fűszerezem. A póréhagymát félbe, majd csíkokra vágom, kevés vízben megpárolom, pár csepp citromlével ízesítem. 

Cmkk:
Hunyadi piac
,
Szimpla Háztáji
,
KofaNEWS
,
hal
,
halas
,
mentes
Vissza
Találj meg minket Facebook-on
Gallicoop
Hunyadi piac
Kofa NEWS
KofaNEWS
MB.alemitta
Szimpla Háztáji
avokádó
batata
brokkoli
bulgur
csicsóka
csirke
csípős
desszert
dip
diétás
egyszerű
előétel
fűszerek
fűszeres
gazdaságos
gluténmentes
gomba
gyors
gyömbér
hajdina
hal
halas
hummus
házi
krém
kínai
köles
köret
laktózmentes
lassú
lepény
leves
menta
mentes
máj
nyelv
padlizsán
paradicsom
pulyka
pástétom
pörkölt
ragu
rakott
reggeli
rizottó
saláta
savanyú
spárga
szilva
szív
tavaszi
tejesek
thai
tojás
tönköly
török
vega
zúza
édes