Füstölt makréla fekete tésztával

2015.02.05

"Nem mehetsz be a Culinaris-ba!" - zeng a fülemben az ismerősöm utasítása. Igaza van, az egy pénzszivattyú. Átkapcsoltam az agyamat férfi üzemmódra: nem bámészkodni, nem céltalanul bolyongani, mindent megfogdosni, elmélázni, fantáziálni. Egyenesen a tésztákhoz menni, polcról leemelni, megfordulni, kasszához folyamodni. Fizetni, elhagyni a helyszínt. 


Sikerült! Így csak közel 1400 forintot költöttem el fél kiló tintahallal színezett olasz tésztára.


Bekanyarodtam Mr. Mustache Halashoz a Hunyadira és ott is fegyelmezetten viselkedtem, csak egy közepes méretű füstölt heringet vásároltam. Csodálatos karakteres ízű fogás lett belőle.


Ami kell hozzá:


10 dkg tintahalas tészta

fél füstölt makréla

2 pohár tejföl

zöld nori alga pehely

apróra vágott snidling

só, bors

fél citrom leve


A hering vázáról lefejtem a húst, villával összetöröm. Egy kevés olajon átmelegítem, hozzáadom a tejfölt, kóstolás után sózom, borsozom. A kipréselt citrom levét adom még hozzá, és a zöld nori pelyhet. Én szeretem ezt a tenger ízt. A tésztát lobogó vizben megfőzöm. Tálalásnál jöhet a snidling.

Cmkk:
Hunyadi piac
,
KofaNEWS
,
hal
,
halas
Vissza
Találj meg minket Facebook-on
Gallicoop
Hunyadi piac
Kofa NEWS
KofaNEWS
MB.alemitta
Szimpla Háztáji
avokádó
batata
brokkoli
bulgur
csicsóka
csirke
csípős
desszert
dip
diétás
egyszerű
előétel
fűszerek
fűszeres
gazdaságos
gluténmentes
gomba
gyors
gyömbér
hajdina
hal
halas
hummus
házi
krém
kínai
köles
köret
laktózmentes
lassú
lepény
leves
menta
mentes
máj
nyelv
padlizsán
paradicsom
pulyka
pástétom
pörkölt
ragu
rakott
reggeli
rizottó
saláta
savanyú
spárga
szilva
szív
tavaszi
tejesek
thai
tojás
tönköly
török
vega
zúza
édes