Erdei gomba-csicsóka ragu medalionnal

2015.02.05

Alexy Gyurinak hála, mindig van a konyhámban erdei gomba. A Szimpla piac gombásza szívesen segít abban is, hogy tippet adjon az elkészítéshez. A fekete trombitagomba szerinte tejszínes fürdőben teljesedik ki. Ki vagyok én, hogy mást állítsak! 


A szárított gombát folyó víz alatt, szitában leöblítem, aztán Gyuri tanácsa szerint négy órán át hagyom ázni. Olyan bitang illatos gomba, hogyha kinyitod a zacsit egyből megcsap az illata: ott állsz az erdő közepén! Ha már föld illat előbányásztam pár csicsókát, és előkészítettem hajdinát. A végeredmény: ízrobbanás.


Ami kell hozzá:

30 dkg pulyka medalion

20 dkg csicsóka

1 marék szárított fekete trombitagomba

2,5 dl 30 százalékos habtejszín

15 dkg hajdina

3-4 sonkagomba

só, fehér bors


A húst sózom, borsozom. A hajdinát szűrön átmosom. A hagymát apróra vágom, kevés olajon pirítom. Csicsókát megpucolom, szeletekre vágom. A húst mindkét oldalán lepirítom a hagymás olajon, majd hozzáadom a csicsókát és a nagyobb darabokra vágott gombát. Kevés alaplével vagy vízzel felöntöm, fedő alatt párolom. Ha a hús már kevésbé ruganyos és a csicsóka is szétfőtt beleöntöm a tejszínt, kevergetem. A hajdinát sós vízben - ellepje - kifőzöm.

Cmkk:
Szimpla Háztáji
,
Hunyadi piac
,
KofaNEWS
,
pulyka
,
ragu
,
Gallicoop
Vissza
Találj meg minket Facebook-on
Gallicoop
Hunyadi piac
Kofa NEWS
KofaNEWS
MB.alemitta
Szimpla Háztáji
avokádó
batata
brokkoli
bulgur
csicsóka
csirke
csípős
desszert
dip
diétás
egyszerű
előétel
fűszerek
fűszeres
gazdaságos
gluténmentes
gomba
gyors
gyömbér
hajdina
hal
halas
hummus
házi
krém
kínai
köles
köret
laktózmentes
lassú
lepény
leves
menta
mentes
máj
nyelv
padlizsán
paradicsom
pulyka
pástétom
pörkölt
ragu
rakott
reggeli
rizottó
saláta
savanyú
spárga
szilva
szív
tavaszi
tejesek
thai
tojás
tönköly
török
vega
zúza
édes