Csak tojásért mentem ... mesél a hely

2013.07.13


LECSÓT! Ezt üzeni napok óta a gyomrom, ma hallgattam rá. Minden volt is itthon hozzá, csak tojás nem. Én szeretem benne, de családon belül 14 éves korom óta - mióta én vagyok/voltam a lecsófelelős - mindenki másképp kérte. Apámnak át kellett szűrni, passzírozni, mert nem szerette a héjakat, és kért hozzá szalonnából tarajat. Egyik bátyám inkább tojás nélkül ette, másik pedig kolbásszal szerette. Mi, anyámmal azt ettük, amiből maradt. Sanyarú... De én akkor is a tojásosat szeretem. 

Tehát, mennem kellett a legközelebbi piacra, ez a Klauzál téri, kiváltképp azért ide, ma, mert szombaton van itt pár őstermelő. Vettem is 35 forintért szabadon tartott besorolású tojikat, ez egészen jó ár érte!

De hol vagyok még attól, hogy emiatt írtam volna bármit is...

A csarnok kapujában apró, kis izéket láttam meg. Mondom: ez mi? Mondják: árpával érő körte. Kérdem: együtt nőnek? Ez valami sör lesz? Mondják: egy időben nőnek, itt, az Alföldön. Nézek rájuk nagy szemekkel. Akkor kérek belőle, egy marékkal. Drága asszony a hentespult mögül odakiáltja: kedveském, ez a SÜSÜKÖRTE! Mondom: akkor főleg. 

Megyek tovább, pont kint áll a Klauzál téri Sushi Expressz séfje, fiatal japán srác. Róluk írtam már korábban. Magát - tudása alapján - a kezdő fölötti tagozatba sorolja, de ezek a japcsik nagyon szerény fajták. Szerintem is egész ügyes. Aztán csak pár lépés a Fidesz iroda, ahol régi játszma folyik a homlokzaton: valaki ismételten fújja a falra, hogy 47000? Az iroda pedig szokás szerint lefesti. Jó játék. DE! Figyelmünket nem terelheti el eme gyermeteg cselekedet. Egy lépéssel előtte van egy napszítta tábla itt. 

Vagyis, itt mérték utcán át a kóser bort, verpeléti fajtát.

"Budapesti Izr. Hitk: Ort. Tagozata VERPELÉTI PINCEGAZDASÁG ORT: KÓSER BORAINAK UTCÁN ÁT VALÓ KIMÉRÉSE

Budapest ORT: RABBISÁG Felügyelete alatt.

Ilyenek voltak itt :) 


Egyszer lenéznék a pincébe. Sajnos zárva van, sötét és koszos az ablak, semmit sem látni. Mi lehetett itt.....

Cmkk:
Klauzália
,
Kazinczy zóna
,
helytörténet
Vissza
Találj meg minket Facebook-on
ANNO
ARAZ
Dob utca Galéria
Foghíj
Hunyadi piac
Kazinczy z
Kazinczy zóna
Klauzália
KofaNEWS
Negyed6Negyed7
Szimpla Háztáji
bisztró
bulgur
büfék
fűszeres
gerilla
gomba
helyek
helyesek
helytörténet
kertek
kertész
kirándulós
kínai
kórházi menza
migráns
nyitás
palánta
paradicsom
piac
pszichológia alapok
spárga
séf
sütödék
tavasz
tejesek
vega
világ
városi kertész